Ionic е най-новият часовник на Fitbit

Fitbit най-накрая показаха най-новия си smartwatch, който се очакваше от много време и чиято чел е да замени остарелия и неконкурентноспособен Blaze. Новият модел носи името Ionic и вече разполага с възможност за използване на допълнителни приложения, безжични плащания и поддръжка на музика.

Fitbit Ionic

Fitbit Ionic разполага с изцяло нов оптичен HR сензор, който използва три различни цвята и продължава да работа непрекъснато 24/7. Ionic освен GPS, вече поддържа и GLONASS сателити като записва информация на интервал от 1 секунда. Системата за безжично плащане снава посредством NFC като е нужно да си въведете данни на банкова карта в системата на Fitbit и след това часовника се отключва само с PIN. Ionic разполага с 2.5GB памет за съхранение на музика, която може да бъде предавана безжично до bluetooth слушалки като дори Fitbit представиха и собствен модел слушалки. Относно стрийминг засега се поддържа Pandora, но тъй като Ionic е първия часовник на Fitbit, който позволява използването на приложения от други разработчици, то най-вероятно ще видим възможност за използване на Spotify и други подобни услуги. След като Fitbit погълнаха Pebble, беше съвсем очаквано че ще пуснат такъв тип платформа.

Fitbit Ionic

Fitbit Ionic ще се предлага в три основни цвята – сребрист, тъмно сив и златисто, но ще може да се комбинира с много по-голям избор от каишки. Очаква се цената в България да е около 749 лв. Следващата гозина ще бъде пуснат и вариант в партньорство с Adidas (по подобие на Nike и Apple Watch).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.