Garmin Vivoactive – смарт часовник с GPS

Garmin Vivoactive

Garmin е компания, която е известна предимно със своите GPS продукти, предназначени предимно за спортисти, алпинисти, планинари и като цяло хобита на открито. Миналата година компанията представи нова линия от продукти – Vivofit и Vivosmart, които са предназначени за масовия потребител. Сега на CES 2015 изложението Garmin представи най-новия Vivo член, който носи името Vivoactive.

Vivoactive надгражда Vivofit и Vivosmart като всъщност е смарт часовник с вграден GPS. Vivoactive може да бъде използван при различни спортове – бягане, каране на велосипед, плуване, голф или просто разходка. Благодарение на GPS системата Vivoactive засича какво разстояние сте изминали, с какво темпо (бягане) и каква скорост (велосипедизъм), за какво време, като може да следи и пулса ви с допълнителен аксесоар. Часовникът е водоустойчив до 50 метра, което позволява използването му при плуване, а функцията за голф позволява свалянето на над 38000 голф игрища в целия свят. Vivoactive разполага със сензорен екран, както и Bluetooth за връзка със смартфон (iOS и Android). Налице е също така поддръжка на Connect iQ, което е най-новата услуга на Garmin, която позволява на разработчици да създават собствени приложения.

Цената на Garmin Vivoactive за САЩ e $250 ($300 с пулсомер) долара, което се равнява горе-долу на 500/600 лева за България.

Garmin Vivoactive

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *