Trillian – алтернативен клиент за Skype

Trillian logo

Skype продължава да изисква все повече и повече системни ресурси. Докато на мощният ми десктоп няма проблеми, то на старичкия лаптоп (Core 2 Duo) започва да натежава в някои моменти и да изисква ~40% CPU (WTF?). Започнах да търся алтернатива като първото, за което се сетих бе Imo.im. Логнах се в профила си и след като 10 минути се чудих защо ми е изчезнал Skype профила и защо не мога да го намери в “приятния” им потребителски интерфейс, стигнах до гениалното заключение, че Skype са резнали Imo.im.

Следваща стъпка беше да поискам помощ в социалните мрежи за избор на алтернативен клиент. Отговорът беше бърз и еднозначен – Trillian. Ð?нсталирах приложението и с радост установих, че поддържа Skype, както и редица други услуги като ICQ, Facebook, Google Talk и т.н. След няколко дни ползване съм доволен от приложението, можеш да си сортираш контактите по няколко начина, като аз съм избрал по тип услуга или в хронологичен ред. Всички чатове се отварят в един прозорец като отделни табове, а също така е възможно да се виждат и публикациите от Facebook. Единствен минус, който забелязах е, че не мога да намеря групов чат в Skype. Когато някой друг пише в този групов чат получавам съобщенията и мога да отговоря, но когато съм го затворил нито ми се показва в контактите, нито в хронологията.

Trillian може да бъде свален от тук, като е налична безплатна и платена версия. Безплатната е напълно достатъчна, като рядко се появяват текстови реклами в чат прозорците, които най-вероятно се виждат само от потребителя на Trillian.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.