eRepublik

Eden eRepublik

В eRepublik съм се регистрирал на 8 март 2009. В началото много се бях зарибил да цъкам, но след извесно време ми омръзна, също така пуснаха нова версия, която беше много различна и не ми харесваше.

Преди малко повече от месец реших пак да започна да цъкам и без това не се изисква много време.

За незапознатите eRepublik e онлайн, браузър базирана игра, която симулира обществени, военни, икономически, политическ и исторически дейности от реалността.
еБългария е една от водещите сили във виртуалния свят заедно с Полша, Сърбия, Унгария и други. По-силни сме от държави с повече играчи. След като се завърнах в играта се случиха доста интересни случки, обявихме война на Унгария и заличихме всички нейни райони, а след това същото се случи и с най-мощния играч – Полша. Разбира се в последствие си възвърнаха райони, но ще помнят, че са били заличени макар и за един ден.

Разбира се еБългария не е сама, а разчита и на много съюзници. Координирани битки и стратегии с еХърватска, еРумъния и други много помогнаха. Съществуват два големи съюза – EDEN и ONE.

В момента, 5 януари 2012, това са териториите на България. Завладяхме много лесно Словакия, която имаше само три района.

eRepublik Bulgaria

Няма да се впускам в подробробни обяснения за играта, нито за останалите войни които се провеждат в момента, ако желаете можете да се регистрирате (aff).

eRepublik eRepublik eRepublik eRepublik eRepublik

Edit: Намерих една статия, която разказва какво интересно се случи около коледните празници:

Здравейте скъпи сънародници,

Честита Нова Година на всички, бъдете живи и здрави и по толерантни един към друг. Нека новата година ни донесе много положителни емоции в играта, които да ни накарат да бъдем горди, че принадлежим към нашата страна и да кара другите да ни уважават.

Днес се случи това, което всички в ЕДЕН желаеха от много много дълго време – оригиналните територии на Полша бяха превзети! Ð?мат все още 3 колонии, като в момента губят 2 от тях и е въпрос само на време поляците да останат без нито един регион на картата!

Ð?скам да благодаря на всички, които се биха смело вчера и днес и направиха така че да спечелим възможно най-много битки. Вчера имахме цели 6 битки по едно и също време и успяхме да вземем цели 5 от тях. Това не всеки го може, но ние показахме, че имаме характер!

Какво се случи през изминалите дни?
След изтриването на Унгария – всички страни от ОНЕ проведоха масиран десант и започнаха да освобождават унгарските региони един по един. Това обаче им излезе скъпо и прескъпо. Още на другия ден поляците загубиха 1 хлебен бонус. Притеснително беше и нападението на поляците в украйна. Целта им беше ясна – да стигнат до нашите бонуси и да ни ги вземат. Нашите планове обачене бяха такива . Помогнахме на Украйна да обърнат инициативата, а след това и да затворят войната. Около нова година обаче активността ни падна и унгарците започнаха да си вземат един след друг регионите. Ние, хърватите и румънците в същото време заедно нападнахме Полша, като честта да бъдем първи се оказа наша. Взехме Малка България само с един загубен рунд и така си осигурихме спокойствие, докато хърватите и румънците дойдат. Унгарците се оказаха доста подли и веднага след като освободиха регион ни обявиха за ЕВ. За да не пускаме битка на 31-ви декември вечерта, ние предпочетохме да пуснем втората атака срещу Полша възможно най-късно – 24 часа след спечелването на първия регион. Унгарците ни чакаха да пуснем битката и ние знаехме, че веднага след като ни нападнат те ще си пуснат своята атака по Субкарпатия. Затова се разбрахме с ЕДЕН те да поемат нашата атака в Мазовия, а ние да чакаме унгарската атака. А тя не закъсня, само 10 минути след започване на битката за Мазовия те атакуваха. В същото време ни пуснаха въстания във всички възможни региони.

Така изведнъж се оказахме с 2 директни битки и 4 въстания. Отначало нещата не потръгнахме и започнаха да губим навсякъде, но след първоначалния напън на противниците и няколко епични рунда успяхме да вземем превес в повечето от битките. Насочихме се към 2 основни приоритета – защита на Субкарпатия и въстанието в Малка България. Съюзниците ни помогнаха много, като без забавяне бяха пуснати две атаки над Полша. Така те поеха и трите атаки срещу поляците, а ние се съсредоточихме в субкарпатия. Успяхме да докараме до 2:2 до времето на Тера. След като и те помогнаха за нощните рундове, на сутринта резултата беше 5:3 в наша полза и след много оспорвани 2 рунда и ценна помощ от ЕДЕН направихме 7:3, а след това и взехме битката. Това беше много ценна победа от гледна точка на моментната ситуация и ни дава възможност за много варианти от тук нататък.

Сърбите направиха най-голямата глупост която можеха да направят – обявиха Хърватска за ЕВ. Това не само, че ще им загуби бонусите, но най-вероятно ще загубят и някой друг оригинален регион. След като първата и третата сили в ОНЕ бяха унижени, идва ред и на сърбите. За съжаление ние не можем да се включим там, защото имаме НАП до 20-ти януари. Но една война около оригиналните ни територии и без това не би била приятна. При походите срещу Унгария и Полша имаме спокойствието, че каквото и да стане, ще си останем с осемте бонуса.

Какво следва сега?
Както знаете, настоящото правителство предпочита нестандартните и изненадващи решения, през логичните и обикновени такива. Може би сте видяли вече, че имаме закон за ЕВ Словакия. Както и инициатива във войната с Унгария. Не искам да издавам плановете ни пред противниците, затова няма да спомена подробно за това какво ни предстои. Очаквайте инструкциите във военния вестник и информация за това кои са ни приоритетите.

Както стана традиция, ще спомена накратко и за други интересни новини.

Паравоенната реформа е завършена. Всички отряди получиха субсидиите си и сега все повече пари ще остават в сметката на БНБ. Какво ще се прави с тях ще реши следващия президент, но може би ще бъде добра идея да се използват за закупуване и раздаване на танкове на Българските граждани. Примерно всяка седмица да има форма за попълване и финансиране за всички с к6 танкове. Друга полезна инициатива би била ежедневно раздаване на хляб на играчи под определено ниво. Това може да стане и през цивилния корпус, който би било добре да се поема от всяко ново правителство, разбира се ако то разполага с кадри, които имат желание да се занимават с него.

Благодаря за вниманието и нека всички се обединим в името на единствената цел, зад която стоим – просперитета на България!

roonex

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.